Google Chrome će nastaviti da podržava Windows 7 i kada Microsoft bude ukinuo podršku za OS

Vesti, 13.01.2020, 01:00 AM

Google Chrome će nastaviti da podržava Windows 7 i kada Microsoft bude ukinuo podršku za OS

Google će nastaviti da podržava Chrome u Windowsu 7 kako bi kompanijama dao više vremena za prelazak na Windows 10.

U utorak, 14. januara 2020., Windows 7 će biti ažuran poslednji put, što znači da ako ne kupite Extended Security Updates licence, Microsoft vam više neće obezbeđivati ispravke za ranjivosti ili greške u operativnom sistemu.

Za firme, prelazak na novi operativni sistem može biti dug i naporan proces. Iako bi neki rekli da su imale dovoljno vremena da pređu na noviji operativni sistem, mnoge firme će nastaviti da koriste Windows 7 i kada on više ne bude dobijao važne bezbednosne ispravke.

Za firme koje se oslanjaju na Google Chrome za svoje web ili SaaS aplikacije, Google je obećao da će nastaviti da podržava Chrome na Windowsu 7 najkasnije do 15. jula 2021. godine.

Ako korisnici koriste Google nalog sa Chromeom, sva njihova podešavanja, obeleživači i instalirane ekstenzije takođe će biti dostupni na računarima na kojima su prijavljeni u Chromeu. To će omogućati neprimetni prelazak na noviji OS kada se korisnici na kraju budu odlučili na nadogradnju.

Iako je dobro što će Google još neko vreme nastaviti da podržava Windows 7, firmama bi trebalo da bude prioritet nadogradnja na noviji operativni sistem.

Korišćenje Windowsa 7 nakon ukidanja podrške previše je rizično posebno za kompanije jer ih to potencijalno ostavlja otvorenim za pretnje koje bi ih mogle koštati mnogo više od prelaska na Windows 10.

Izvor:Informacija.rs